Een dag bij Plientje:

Een vast dagritme geeft rust, structuur en duidelijkheid! Kinderen voelen zich veilig als ze precies weten waar ze aan toe zijn. Daarom probeer ik een vast dagritme aan te houden. Het is een leidraad, het kan dus zijn dat het dagritme af en toe anders verloopt dan hier staat.

Slaaptijden kunnen bij kinderen verschillend zijn, dus kunnen anders zijn dan in dit dagritme genoemd. Ook bij baby’s volg ik zoveel mogelijk het ritme wat ze van thuis gewend zijn.

Vanaf 07.30 uur: Welkom!
De kinderen worden gebracht en kunnen vrij spelen en evt. nog een boterham eten.

8.15 uur: kinderen naar school brengen.

10.00 uur: Sap en fruit
We gaan aan tafel voor wat water, sap, thee, fruit of een koekje. We lezen een boek en/of zingen liedjes.

10.30 uur: Activiteiten
Nadat de kinderen verschoont zijn of op het potje/ wc zijn geweest mogen ze: vrij spelen, knutselen, naar buiten, of doen we een spelactiviteit.

12.00 uur: Kinderen uit school halen.

12.15 uur: Lunchen We gaan aan tafel voor een lekkere boterham & melk. Na de lunch kunnen de kinderen nog even binnen of buiten spelen.

13.15: kinderen naar school brengen.

13.30 uur: Slaaptijd
Kinderen worden verschoond of gaan op het potje/ wc. De kinderen die moeten slapen worden naar bed gebracht. Ik heb op zolder een aparte kamer waar de kinderen kunnen slapen. De kinderen die niet slapen, kunnen even lekker rusten op de bank of lekker verder spelen in de speelkamer.

Tussen 15.00-15.30 uur: Kinderen worden wakker. De kinderen die hebben geslapen worden uit bed gehaald en krijgen indien nodig nog een schone luier en/ of gaan naar de wc of op het potje.     

15.15: kinderen uit school halen.

15.30 uur: Thee tijd
We gaan aan tafel en eten een koekje, fruit, rozijntjes, soepstengel, rijstwafel met water, sap of thee. Ook lezen we een boekje, doen een spelletje of zingen liedjes.

16.00 uur: Activiteiten
De kinderen mogen vrij spelen, knutselen, naar buiten of we doen een spelactiviteit. Ook kunnen we nog even naar de speeltuin o.i.d.

16:45 uur: Snack tijd
We gaan nog even aan tafel voor een heerlijke snack: kleine tomaatjes of komkommer met een rijstwafel of soepstengel. Even een hartige snack voordat de kinderen worden opgehaald, Soms duurt het namelijk nog even voordat er thuis avondeten op tafel staat, vandaar vast wat een gezond voorafje.

om 17.30: Naar huis!
Rond deze tijd zijn alle kinderen opgehaald.

Breng- en ophaaltijden zijn flexibel, maar om uiterlijk 18.00 uur gaat Plientje dicht!

Heen- en weer schriftje:

Ik werk met een heen- en weer schriftje. Daar schrijf ik in op wat een kind eet en drinkt (met name als het om baby’s gaat) en hoelang en hoe vaak het slaapt. Ook schrijf ik bijzonderheden op. Wanneer u dat als ouders ook doet, werkt dat heel prettig. En hoeft niet alles snel snel besproken te worden ’s ochtends.